Sista dagen med Biolight.

Började dagen på ett riktigt mysigt sätt – adventsmys på jobbet. Vi bjöd eleverna på glögg, pepparkaka och julmusik 7.30-8.00, alltså före skoltid, och jag har nog sällan sett så många elever vara där i god tid – om man bortser från varje års adventsmys då. En av mina mentorselever var där redan 7.20, vilket är kors i taket eftersom han brukar drälla in en bit över 8 annars. Även om det är väldigt mycket att göra och vi sliter hårt, så tror jag faktiskt att jag arbetar på en av de bästa skolorna som finns. Underbart roligt!

Dagens hästaktivitet innebar ca 45 minuter i ridhuset med tre bommar framlagda. Red på det bettlösa tränset i dag igen och filade återigen på att han skall lyssna för små signaler. Inte alltid så lätt.. I traven, som inte det var så mycket av i dag, så har han en otrolig bjudning och jag undrar hur det kommer att bli när jag skall börja sitta ner lite mer. Får ta tag i min egna träning igen så att jag är fit for fight när det är dags för träning på riktigt. Hade ambitionen i somras och gympade ju tre gånger i veckan för det mesta, men när jobb och vardag drog igång så hann jag inte med all träning. Trist. Tänk om det hade gått att arbeta halvtid – det hade varit najs på riktigt.

Tiden går fort och nu har jag haft Bioligten i två veckor så det är dags att lämna tillbaka den. Körde lite extra på bogen och bogpartiet, hoppade över länd och kors. Allt för att spara lite tid.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: