Lite trav igen..

Hade en rätt så tidig morgon i stallet i och med att det var jag som hade utsläppet. Jag hade tur och klarade mig från snökaoset som började så fort jag hade släppt ut alla hästarna. Tur att det finns manege sådana här dagar!

I och med att det blåste och yrde snö in genom stora porten i manegen så var Mackan rätt spänd så snart vi skulle passera porten. Det fick jag lösa genom att trava nästan ända fram till porten, skritta förbi och börja trava igen när vi hade passerat. Inte optimalt men helt ok. Travade 4 x 3 minuter och struntade i galoppfattningarna i dag. 

Typiskt att det skulle komma massa snö i dag.. Jag skall med Mackan till tandläkaren i morgon och har sommardäck på transporten, så det fick jag lösa genom att åka en vända till stallet på kvällen igen (när det hade regnat bort en del snö) och ta med mig transporten hem. Så tidigt i morgon bitti får jag köra ner den till däckverkstaden och hoppas att de kan byta däck under dagen när jag är på jobbet. Fattar inte varför jag sällan är ute i god tid.. Tycker att det blir så här varje år. Men nästa år – då skall jag vara ute i god tid! 😉

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: