Vattengympa i paddocken ;)

Gårdagen var ridfri i och med att jag kom till stallet relativt sent och hade massa jobb med mig hem som skulle göras. Borstade istället lite extra på Mackan så att han inte skulle känna sig alldeles åtsidosatt. Han såg rätt nöjd ut med tillvaron ändå.

Dagens ridning fick bli i paddocken. Underlaget i manegen är djupt och gropigt på många ställen och hårt och tilltrampat på spåren, så paddocken kändes som ett bättre val i dag. Med ”all” snö som hade smält och massa snöblandat regn på det så var det rätt mycket vatten i paddocken på många ställen, men det är bättre än det andra alternativet. 

Skrittade i ca 15 minuter innan jag började trava så smått. Mackan hade väldigt dålig bjudning så jag försökte variera travarbetet med övergångar och några galoppfattningar, och så småningom blev det bättre. Vet inte om jag är nojjig, men jag upplevde att han inte lyfte höger fram lika mycket som vänster. När jag travade igenom vattenpölarna så lyfte han ordentligt på fötterna och fick en mycket bättre trav. Ganska bra intervallgympa kan jag tänka mig. I dag blev det trav i ca 4 x 3 minuter (red till musik och travade en låt i taget). Avrundade med lite galopp före avslutande skritt. Rätt kul pass 🙂

Funderar på om Biolighten gör mer nytta än vad jag tänkt – det kanske är så att Mackan behöver en mer långvarig behandling på bröstmuskeln? Får kolla möjligheterna till att köra Biolight en period till.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: