4 x 3 minuter trav

Fredag och Lucia. Morgonmys med saft, glögg och lussekatter med eleverna och arbetskamraterna på jobbet och dessutom ett luciatåg med alla elever i år 9. Härligt att se dessa tonåringar i lusselinnen, glitter och strutar. En riktigt bra fredag den 13:e..

Mellanlandade hemma för mellanmål och klädbyte. Tappade orken alldeles (trots att jag sov på bussen hem) och fick ta mig själv i kragen för att orka byta kläder och ge mig iväg till stallet. Längtan efter Mackan hjälpte mig att komma över den gigantiska tröskeln..

Det var en perfekt kväll för lite ridning i paddocken – ganska vinstilla och regnfritt. Mackan såg spöken nästan överallt och hade ett riktigt driv i steget även om det var lite väl spänt till en början. När han väl slappnade av och behöll drivet så fick jag en fantastisk känsla. Tänk om det kunde vara så här alltid! Travade lite mer i dag än vad jag har gjort tidigare, la in lite galoppfattningar och lite mer galopp än sist. Avslutade trav-/galopparbetet med att stå i lätt sits och låta Mackan dra på lite extra ett varv i vardera galopp runt hela ridbanan. Härligt! Skrittade av och gjorde lite skänkelvikningar och bakdelsvändningar. I mitten av ridpasset började det blåsa lite mer och duggregna, men det var knappt att jag tänkte på det över huvud taget – det var ju så roligt att rida!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: