Promenad med klättning = fettförbränning för mig :)

Vaknade i morse och hörde regnet smattra och vinden susa genom trädkronorna. Drog täcket över huvudet och bestämde mig för att ta stallet senare på dagen. Smart val! På eftermiddagen försvann både regn och blåst så jag passade på att ta en promenad med Mackan istället för att rida. Nu för tiden hinner jag inte både promenera och rida, så det får bli när tillfälle ges. I dag var ett sådant tillfälle. Jag gick Fortamarksslingan, fast inte hela rundan, jag vände när jag kom ner till asfaltsvägen och fick på så vis lite extra backar att gå i. Riktigt skönt! Det var riktigt många träd som hade fallit i de senaste stormarnas hårda vindar, och på några ställen såg jag att någon hade sågat och lagt undan träd som fallit över ridslingan. Fantastiskt! I deras FB-grupp så brukar de meddela om det ligger träd eller om det pågår jakt i området, och det uppskattar jag verkligen. I dag såg jag många jägare på andra sidan asfaltsvägen, precis där jag vände, och då var jag glad över att jag hade bestämt mig för att inte gå hela rundan. Även om jag vände så var vi ändå ute i nästan 60 minuter. Riktigt bra för båda två!

I dag sladdade ägaren till stallet både paddocken och manegen. Suveränt! Hoppas nu bara att det underhålls så vi slipper traska omkring på ett djupt och gropigt underlag igen. 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: