Rehabilitering? Hur länge då?

Rehabilitering. Det är väl det jag får hålla på med tills dess att Mackan är helt igång igen.. eller? Än så länge vet jag ju inte huruvida han kommer att hålla sig fräsch när jag har fått igång honom helt och hållet, men självklart hoppas jag att han kommer att förbli ok. 

Dagens ridning fick bli i manegen eftersom vädret var trist och manegen nysladdad. Skrittade fram länge innan jag började med travintervallerna. Först ställde jag timern så att jag skulle trava lika mycket tid i båda varven, men det var så bökigt att få upp mobilen för att ställa in tiden och trycka på start för att därefter stänga av den efter 2 minuter, stoppa ner den i fickan igen för att göra om hela proceduren igen efter bara ett par minuter. Valde därför att köra julmusik på Spotify och trava till en låt i taget. Sista intervallen med trav blandades med lite galopp också, men inte lika mycket i dag som härom dagen. Mackan kändes bra emellanåt, men i och med att det är lite sparlåga så kan jag inte rida igenom honom på samma sätt som tidigare, men jag gör så gott jag kan.

Det blev övergångar, skänkelvikningar, öppna och tempoväxlingar – allt för att få lite variation. Ser fram emot ett jullov där jag kan rida på de kuperade ridslingorna flera dagar i veckan. DET skall bli najs!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: