Miljöträning i det fria :)

Äntligen var det väder och ork för att kunna rida ut! Jag fick sällskap av A i stallet som visade mig en ny väg man kan rida. Mackan var riktigt laddad och småskuttade hit och dit emellanåt, och ibland fick jag jobba lite för att hålla kvar honom ”på mattan”. Vid ett tillfälle trodde jag att han skulle hoppa ner i ett dike, med baken först, men jag tryckte in sporrarna i sidan på honom och manade på honom framåt, så vi slapp att landa i diket. Pust! Vissa sträckor gick han snällt och fromt, men på andra sträckor så blev han som förbytt. En riktig krutdurk! Tack och lov så gör han inga större saker och jag är inte orolig för att han skall slänga av mig. Det enda jag kan bli orolig för är att han skall hoppa ut i vägen när det kommer en bil.. Hemska tanke. Hur som helst så kom vi tillbaka helskinnade till stallet och trots att vi skrittade i stort sett hela tiden så var Mackan lite svettig. Tanken var att inte rida i morgon på nyårsafton, men jag tror att det får bli ett riktigt ridpass så att han får utlopp för lite energi..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: