Klättring i samma backe om och om igen.

Läste om intervallträning här på Hippson och blev lite inspirerad. Det fanns olika typer av intervallträning och i dag valde jag att klättra i samma backe upp och ner ett antal gånger. Klockan blev rätt mycket innan jag kom iväg och när jag kom fram till backen så insåg jag att den inte var så brant som jag kom ihåg den. Typiskt. Det fanns inte tid att byta backe eftersom det skulle hinna bli mörkt innan jag kom fram då. Därför valde jag att göra det jag hade tänkt, fast i en lite lättare variant. Egentligen skulle man gå 10 gånger upp och ner i 4 intervaller och på olika sätt, men då skulle jag få hålla på halva natten.. I instruktionerna stod det inte om det skulle vara en kort och brant backe eller om det skulle vara en lite mindre sluttande eller om den skulle vara lång. Hur som helst så gick vi upp och ner ett antal gånger och sista gången tog jag backen i kort galopp för att Mackan skulle tycka att det var lite roligt i alla fall – och det tyckte han! Får hitta en annan backe tills nästa gång jag skall göra samma sak.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: