Mer galopp!

Jag var inte särskilt pepp på att lämna hemmets varma vrå för att ge mig ut i regnet och blåsten på kvällen, men nu har jag gett mig den på att bli lika ambitiös som några av mina vänner här på Hippson, så det var bara att ge mig ut och följa planen för dagens ridning – kondition.

Jag hade för avsikt att trava och galoppera på spåret, men då med avstickare på de stora volterna. För en gångs skull så var jag inte ensam i manegen utan hade sällskap av två andra hästar, varav en longerades och den andra leddes. Jag fick mer eller mindre hålla mig till en volt, men gjorde avstickare på hela fyrkanten när tillfälle gavs. Det blev betydligt mer galopp i dag än tidigare och jag märkte att Mackan blev lite trött i och med att han blev lite väl låg i formen, men det skall väl bli ändring på det med tiden. Nu har jag i alla fall en plan för hur jag skall gå tillväga! Eftersom fokus låg på kondition så red jag mest på och varierade endast tempot något. Det blir så mycket roligare nu när jag faktiskt kan planera ridningen och inte bara ägna mig åt promenader.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: