Powerwalk i paddocken.

En fantastiskt skön kväll! Passade på att rida i paddocken som var riktigt bra i underlaget – visserligen vattenpölar här och där men det fick bli en extra bonus i styrketräningen. Mackan stod emot riktigt mycket när jag ville att han skulle klafsa igenom vattenpölarna och han försökte slingra sig så gott det gick, men jag var bestämd och gav mig inte. Det var inte så att han gav med sig direkt utan jag fick hålla på ett bra tag och guida honom igenom pölarna så gott det gick. Vid några tillfällen fick jag bli riktigt arg och knacka till ordentligt med skänklarna för att han skulle gå någorlunda framåt. Det var först i slutet av passet som han travade på rätt bra trots vattnet.

Jag gjorde övningen med powerwalk på medellinjen som jag har gjort tidigare också, och i dag var det extra svårt med just själva powern.. Jag tryckte på så gott det gick. Utmed långsidorna varierade jag med diverse övningar, allt från skritt-halt-skritt till skritt-galopp-skritt. Det blir lite enehanda att ta medellinjen så många gånger.. Får leta upp andra övningar också så att jag har fler att välja på. Skall också ta en sväng förbi IKEA och köpa pottor som jag fick tips om, för då kan jag ha lite upphöjda cavaletti också. Det kan bli kul!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: