Amanda & Jossan red – jag skötte markservicen.

I dag var jag kompledig efter friluftsdagen i går då vi arbetade 06.15-18.15, och det var oerhört skönt att få sova ut i dag. Sov faktiskt nästan i 11 timmar.. Inte ofta jag gör det, så jag var nog väldigt trött. Tur att det är februarilov kommande vecka så att jag kan fortsätta att ha sovmorgon när jag vill. I dag ägnade jag några timmar till jobbande ändå, trots ledighet. Hur det än är så måste jag ha planeringen klar vecka 8 när eleverna kommer tillbaka, och det måste göras oavsett om jag är ledig eller ej. När jag satt och jobbade så kom Amanda hem med sin kompis Jossan och vi åt lunch tillsammans, satt och pratade och hade allmänt trevligt. Tidsoptimist som jag är så fick jag lite bråttom, men lyckades få med mig både Amanda och Jossan till stallet. Kul! Alltid trevligt med sällskap, och två positiva tjejer är extra kul att ha med sig. Under tiden som jag mockade och fixade maten så tog de hand om Mackan. I dag blev det trav över bommar och en hel del galopp.

Lev väl! 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: