Heldag i hästens tecken.

Började dagen med att vara domarskrivare på programridningen nere i Frillesås och fick tillfälle att träffa några av mina klubbkamrater, vilket inte är så ofta. Stannade kvar för att äta lunch med dem och titta på ytterligare några ryttare efter lunchen. 

Från Frillesås åkte jag direkt till stallet för att rida, och i dag passade jag på att rida i paddocken eftersom underlaget där var riktigt bra nu. Jämnt och lagom svampigt. Det blåste rätt mycket och Mackan var riktigt spänd inledningsvis, men allt eftersom jag aktiverade honom med olika uppgifter så slappnade han av och till slut så brydde han sig inte om att det blåste och prasslade runt omkring. 

Efter ridpasset så körde jag Biolight på honom och tvättade dessutom svansen. I morgon är det dags för Husaby Hästklinik igen och dit kan man ju inte åka med svansen full av bajs.. Vanligtvis brukar han inte ha det, men de senaste dagarna har han varit väldigt lös i magen och bajsat både högt och lågt. Efter det att jag fyllde på med halm både ute och inne så verkar magen ha stabiliserat sig – tack och lov.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: