Sadelinprovning.

Nu har jag ridit i min JES Tango ett tag och jag tyckte det var dags att kolla den igen – om inte så behövde stropparna fixas så att de skulle hamna i rätt läge. Fram tills nu har jag fått sadla med dem i kors eftersom Jeanette inte hade rätt verktyg med sig sist.

I vanlig ordning hade jag tänkt att vara ute i god tid men var tidsoptimist som vanligt. Tanken var att hinna promenera i 30 minuter med Mackan innan, men det fick jag skippa. Så dumt! Fick i alla fall möjligheten att gå med honom en stund i manegen under tiden som Jeanette stoppade in lite mer ull i sadeln, mätte och trixade. Efter det fick jag sitta upp och rida runt för att känna hur sadeln kändes och för att Jeanette skulle kunna se om den fortfarande lättade bak. Det både kändes och såg bra ut, så det räckte med det. Eventuellt skulle hon tagit in den pyttelite fram, men sa att han förmodligen kommer att ändra sig en del nu när jag börjar rida ”på riktigt”, så tills vidare kan jag rida med min Mattespad (om den fungerar och att det inte blir för trångt). 

Efter sadelinprovningen så stretchade jag Mackans högerbog (stora bogrotationen) samt gungade halskotorna. Drog också över med Bioligt på biceps, länd och kors. 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: