Lösgörande.. knappast.

Charlotta på Husaby sa att jag skulle rida lösgörande i dag, och då var det nog bäst att göra det. Underlaget i manegen är näst intill katastrof så jag valde att rida i paddocken istället. Inget regn, bara lite blåst – så det borde ju funkat att rida lösgörande arbete i paddocken, men det gjorde det inte. Mackan var löjligt spänd och kunde knappast gå utmed ena långsidan och förklaringen till det fick jag när jag såg några rådjur traska omkring bakom buskarna. Ja, ja, det var väl bara att rida på så skulle spänningen nog släppa. Hade tittat i en av mina Hippsonböcker för att få lite inspiration, så jag red päronformade serpentiner och ”fyra volter i en”, vilket fungerade bra. Efter en stunds fokus på arbetet så slappnade han av, men då var det dags att avsluta eftersom jag skulle ut och äta med tjejerna i stallet. Typiskt. Jag hade gärna fortsatt en stund till..

När jag provade in sadeln så fick jag tips om att rida med min fårskinnspad för att ”lyfta” sadeln något, men det funkade inte alls. Mackan verkade tycka att det var riktigt obekvämt, och jag också, så padden får åka tillbaka in i förrådet. I morgon skall jag promenera honom, men på fredag får jag en chans att känna hur sadeln känns efter justeringen i måndags.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 35

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s