Yoga! :D

Jag fick äntligen tummer ur för att gå på en Yoga-kurs för ett tag sedan. I dag var det gång nummer tre och jag kan väl ärligt säga att det inte är helt lätt att hänga med i rörelserna – även om det nu känns mycket bättre än första gången. Första gången så var jag nog mesdt förvirrad när jag skulle ställa mig i alla möjliga konstiga ställningar och dessutom försöka ha kontroll på mina kroppsdelar. Än så länge har jag klarat mig från att fisa – det är det en del som gör.. Första gången var evighetslång och jag tänkte bara ”kan det aldrig ta slut?”, men nu tycker jag att tiden går rätt fort. Det är 90 minuter varje gång och jag är glad att jag anmälde mig till en kurs där ledaren stannar upp och förklarar för oss hur vi skall göra. Hon går dessutom runt och hjälper oss när det behövs. Toppen!

Målsättningen är att yoga två pass i veckan för att bli smidigare och få mer kroppskontroll, men i dagsläget dröjer det nog ett par veckor innan jag kommer iväg ytterligare en gång i veckan. Nu till helgen flyttar jag Mackan och nästa helg skall jag till Örebro på begravning, men om tre veckor – DÅ! Min man yogar ca tre pass i veckan och det är bra att han kan dra i mig om jag tappar motivationen någon lördag.

Lev väl!

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: