Joggingpass i manegen.

Tömde boxen på Bäckagården och hämtade de sista sakerna där innan det var dags att åka till Mackan. Faktum är att vägen till nya stallet är bra mycket bättre och dessutom mycket kortare, så det blir en lätt match att cykla dit när det blir lite varmare ute. Lite synd att ingen ville ta över Mackans torvbädd eftersom den var så himla fin. Men, det var bara att börja gräva och som tur var fick jag hjälp av sonen så det gick snabbt och lätt. Helt fantastiskt att det inte luktade något alls, och även om jag körde upp gammal torvbädd i näsan så kunde jag inte känna någon lukt. Najs! Torvbädd är bäst!

På nya stället så var det flera hästar och ägare i stallet. Så himla trevligt med lite liv och rörelse! Risken är väl att jag aldrig kommer att komma hem på kvällarna fortsättningsvis… 

Eftersom det hann bli mörkt ute så red jag i manegen tillsammans med Irma och Isabel. Det är nytt underlag i manegen, det var nyvattnat och jag fick känslan av att det var som att rida nere vid vattenbrynet på Stråvalla strand. 

Skrittade fram en bra stund innan jag övergick till trav och galopp. För att vara första gången i manegen och dessutom med nya hästar så skötte sig Mackan riktigt bra. Jag å andra sidan som knappt har haft sällskap alls de senaste sju månaderna fick träna mig lite på att hålla koll på de andra ryttarna – bra träning. Mackan kändes bra och det var kul att rida tillsammans med sällskap igen. Dessutom var det riktigt trevligt i stallet efteråt när vi tog hand om våra hästar. Kul!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: