Stigfinnare :)

Låg vaken väldigt mycket i natt och sov riktigt illa. Jobbigt. Det kändes som om jag hade brus i hjärnan och i bröstet – en känsla jag känner igen. Varningstecken. Gick upp vid 04.30, gjorde lite jobbgrejer och bestämde mig för att stanna hemma i dag och i morgon – för säkerhets skull. Skickade några jobbmail och tittade lite på TV innan jag gick och la mig igen för att sova ett par timmar. Skönt.

Eftersom jag ändå var hemma för att vila så passade jag på att ta stallet före Yogan istället för efteråt. Passade också på att skritta ut en knapp timma på okänd väg. Jag följde grusvägen från stallplanen och kom ut på den s k galoppbanan, men det var långt ifrån en galoppbana nu. Tyvärr har de (?) lagt ut grov makadam på många sträckor för att kunna köra med skogsmaskinerna vid avverkningen, så det blir inga långa galoppsträckor tills vidare. Förhoppningsvis kanske man kan be att de åtgärdar det i och med att det lär dröja innan man kan avverka skog där igen. Vägen gick uppför berget och det är en perfekt klätterväg som man kan rida då och då. I dag skrittade jag, men det kan nog tänkas att man kan galoppera där också – om man håller sig i kanten. Uppe på berget tog vägen slut och övergick i en stig, men eftersom det låg en gran över stigen och jag hade begränsat med tid i dag så valde jag att vända hemåt igen. På vägen hem gnäggade Mackan ett antal gånger, vilket han nog aldrig har gjort tidigare. Jag tolkar det som att han har fått kompisar 🙂

Efter ridturen så var det dags för en välbehövlig Yoga. Det kan tyckas märkligt att jag både rider och Yogar när jag stannat hemma för att vila, men ridningen och stallet ger mig så mycket energi och Yogan ger totalfokus där och då – alltså en dag i friskvårdens tecken. Stannar hemma i morgon också och hoppas på en god natts sömn.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: