Powerwalk i manegen.

I dag var Mackans hov aningens varm men jag bestämde mig för att skritta en stund i alla fall. Han verkar inte ha ont i hoven efter skoningen i torsdags, så det är nog ingen fara. De flesta hade redan varit i stallet och jag fick manegen helt för mig själv, vilket är toppen när jag bara skall skritta. Som vanligt så blev det powerskritt på medellinjen och diverse övningar utmed långsidorna – jag varierade och gjorde skritt-halt-skritt, öppna-volt-öppna, skänkelvikning vänster – skänkelvikning höger, skritt -rygga-skritt. Med Spotify i fickan och en trevlig häst att rida på så gick tiden rätt fort, vilket den sällan gör när man bara skrittar. 

Nu skall jag testa att ge Mackan hö på boxgolvet igen och jag hoppas att han äter upp det istället för att riva ut det och trampa runt i det, men är det så att han inte äter upp det så får jag nog ge honom i nätet i alla fall.

I dag läste jag på Facebook att en av mina vänners häst hade brutit benet i hagen och fått avlivats direkt. Fy så ledsamt! Ena dagen frisk som en nötkärna och andra dagen död – det känns inte så bra. Det värsta är väl att man aldrig vet från en dag till en annan, men det är väl likadant med oss människor – där vet man heller knappt från en dag till en annan..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: