Repetition i manegen.

Tränade i går och repeterade i dag för att se om vi kunde fixa lite adrenalin på egen hand. Det hann bli mörkt innan det var dags för ridning, vilket innebar ridning i manegen i dag. Skrittad fram rätt länge i och med att Mackan fick gå rätt ordentligt i går och märkte då att underlaget var väldigt djupt på sina ställen. Förhoppningsvis sätter sig underlaget inom kort så att det blir ”havsbotten” över hela manegen istället för bara i mitten. 

När det var dags att övergå till traven så började jag med att jogga Mackan några varv åt vardera håll innan jag övergick till att försöka få lite adrenalin och tramp före övergångarna i skritt till trav. Han fattade rätt snabbt vad jag var ute efter och jobbade mer uppåt än framåt i övergångarna. Kul! Gjorde några stycken i varje varv innan jag övergick till att försöka få med mig känslan i övergångarna till galoppen. Det finns helt klart en del att träna på, men det är kul att det i alla fall går lite framåt. Ser verkligen fram emot att få speglar i manegen så att det går att hålla lite bättre koll och inte bara gå på känslan.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: