Yinyoga!

I dag testade jag Yinyoga för första gången. Jag går en kurs i Hathayoga på måndagar, men i och med att jag tränade med Mackan i söndags och ville rida i måndags när kursen var, så fick jag gå på Yoga i dag istället. Yinyogan var väldigt annorlunda mot Hathayogan! Jag visste att man skulle hålla sina positioner väldigt mycket längre i Yinyogan, men det var även annorlunda ”ställningar” som gjorde att jag blev lite vilsen ett par gånger. Jag tror säkert att det är väldigt nyttigt för hela mellangärdet, men jag tror nog att jag föredrar Hathayogan – den är mer dynamisk. Får se hur jag kan pussla ihop yogapassen med ridningen när kursen är slut och det är dags att börja träna mer på egen hand.

Jag köpte mockning och matfix i stallet i dag så att jag kunde träna efter vår APT på jobbet. Jag sa dessutom att om det var så att de ville rida ut så fick de gärna låna Mackan, men jag vet inte hur det blev med den saken. Han hade säkert uppskattat att komma ut en sväng istället för att stå i grushagen och boxen hela dygnet. Nu längtar jag tills dess att de kan gå i stora hagen i flock! Det återstår väl då att se om Mackan kan hålla sig i skinnet och inte bralla så att han skadar sig hela tiden…

Lev väl!

Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: