Skyndar långsamt.

Även om jag gärna hade ridit i den nyharvade manegen eller den lika nyharvade paddocken och tränat galopp-öppnor, tramp och annat roligt så fick jag hejda mig och tänka att jag inte alls har bråttom – det viktiga är ju att Mackan håller så att vi kan rida vidare i flera år framöver. Så istället för att göra det jag kanske allra helst hade velat så skrittade jag ut på halvlång tygel i 50 minuter. 

Hade svårt att bestämma mig för vilken väg jag skulle ta, men till slut valde jag vägen bort mot golfbanan (igen). Istället för att gå upp i skogen så fortsatte jag rakt fram för att se vart vägen gick, men den anslöt ganska snart till motionsspåret – och där får man ju inte rida, så jag vände tillbaka och red bort mot golfklubben för att se hur långt jag kunde komma där. Inte så långt där heller, tyvärr. Vände ännu en gång och red tillbaka till stallet. Förhoppningsvis blir ridvägarna fler när/om det torkar upp i naturen.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: