Dressyrträning på grusvägen.

Underbara lördag! Ställde inte klockan, utan sov tills jag vaknade vid 9-tiden. Härligt! Tillbringade några timmar på Kungsmässan tillsammans med dottern Amanda som ville ha smakråd om vilken jacka hon skulle köpa. Hon samlade vuxenpoäng när hon bjöd mig på fika! Supermysigt att ha lite tid tillsammans – det är ju inte så ofta nu för tiden när hon inte har häst längre.

Dagen efter träning brukar innebära repetition och i dag körde jag det ute på grusvägarna istället för i manegen eller i paddocken. Red bort till golfbanan och fortsatte på grusvägen där. Testade att ge Mackan lite adrenalin genom att använda skänkel, spö och röst. Första gången nöjde jag mig med att låta honom skritta på efter samlingen, men gångerna därefter lät jag honom trava på en liten bit. Tycker själv att det gick rätt så bra, även om jag fick arbeta med att han inte skulle böja sig som en ostbåge och slänga ut rumpan åt höger. Försökte vara lite tuffare så som Ammie sa och det fungerade för stunden. Efter ett par korrigeringar så fattade Mackan vad som gällde och gick rakare framåt. När vi kom in på slingan som går utmed motionsspåret så fattade jag galopp och lät Mackan galoppera på tills dess att vi skulle in på stigen genom skogen. Sträckan genom skogen är inte så lång innan man kommer ut på en annan grusväg och själva rundan är rätt kort, så jag red rundan två gånger med samma upplägg. Jättemysigt! Skrittade sedan tillbaka till stallet och stretchade Mackan under tiden som jag pratade med några andra i stallet. Riktigt trevligt att inte vara ensam i stallet. Konstaterade att jag är så otroligt nöjd med min häst och att han är så trevlig som han är – bussig och okomplicerad. 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: