Tränade på läxan.

Sen dag på jobbet igen men jag var fast besluten om att rida trots att det skulle bli sent på kvällen innan jag kom hem. Skrittade fram ganska länge och övergick till att träna på det som jag tränade på för Ammie härom dagen. Faktum är att det är mycket svårare att hitta rätt i ridningen när det inte är någon som tittar och talar om hur det ser ut. Tyvärr har vi inte fått några speglar till ridhuset ännu, men det kommer förhoppningsvis inom en inte allt för avlägsen framtid. 

Jag har fått så mycket input att jag knappt vet vad jag skall fokusera på. I dag blev det i alla fall händerna och att försöka hålla reda på vilket öra Mackan sänker så att jag kan ta ett uppresande tygeltag på den sidan. Jag försökte också skapa energi i övergångarna – framför allt från skritt till trav. Likaså försökte jag få kontroll på ytterbogen i höger varv, men det är banne mig inte lätt. Mackan skjuter ut bogen och jag måste försöka hålla in den med hjälp av skänkeln och tygeln, vilket inte är helt lätt alla gånger.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: