Kort sammanfattning:

Efter senaste träningen med Ammie så har jag knappast haft vare sig tid eller ork att skriva här, men nu tänker jag komma igång igen efter två veckors uppehåll. Sammanfattningsvis:

Dagen efter senaste träningen fick Martina rida ut på Mackan. Det var länge sedan hon red senast, men det verkade som om både hon och Mackan uppskattade uteritten. Dessutom var det riktigt mysigt för mig att ha sällskap i stallet av äldsta dottern igen. Det var länge sedan sist..

Det blev ett par dagars vila för Mackan – varför minns jag inte, men det var säkert av någon bra anledning. Vilan följdes av skrittpass i paddocken, ytterligare ett ridpass i paddocken, en uteritt samt träning på läxan i manegen. Söndagen tillbringade jag på loppis hos en kollega, men det resulterade endast i att jag sålde ett fåtal saker (gjord med magplatta, ett träns samt ett par inspänningstyglar). Fördelen med loppisen var att jag äntligen fick tummen ur att göra i ordning alla saker i källaren och prissätta dem, så nu hoppas jag på en loppis på Gåsevadholm eller så får jag lägga ut allt på Hästnet.

Vi har också hunnit med ett besök på Husaby Hästklinik, vilket jag skriver separat om. Efter Husaby så fick Mackan vila i tre dagar och på dag fyra blev det ett skrittpass i paddocken. 

Nu har jag nog kommit ikapp mig så att jag kan börja skriva dagligen igen. 🙂

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: