Film från träning nr 3 för Ammie.

Lördag och dags för träning nr tre. Underbart väder men tyvärr för hårt i paddocken för att rida där två dagar i rad, så vi valde att ha träningen i manegen.

Det blir många ”nya” uttryck som jag inte är van vid, så även i dag fick hjärnan jobba en del. Äldsta dottern Martina var med och filmade och jag har gått igenom varenda filmklipp efteråt för att lyssna och titta – se och lära. Det som gäller är:

I vänster varv skall jag ha stöd i innertygeln och använda innerskänkeln för att ställa igenom honom – extra viktigt om han bli hängande i vänstertygeln. Mackan skall ge efter – inte jag.

I höger varv skall jag tänka ”högerställd” för att inte ha honom vänsterställd. Jag kan gärna ha spöet i vänster hand och använda det på bogen vid behov (om han skjuter ut vänsterbogen).

Näsvinge och bogspets i samma linje.

Växla ställningen i skänkelvikningarna.

Tänka på att ha energin kvar i övergångarna.

DESSUTOM:

Jag skall sträcka på mig för att undvika ”gamnacke”. 🙂

Ut med tuttarna. (Mitt tillägg.)

Sitta på rumpan. (Jag blir ofta lite väl lätt i baken…)

Fram med skänkeln ytterligare – sträcka på knät, dvs ha lite rakare ben.

OCH:

Tänk på takten, takten, takten.

Lätt som en plätt – eller?

Lev väl!

https://www.youtube.com/watch?v=hr5HbQjdd_g

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 80

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: