Yoga, taggtråd och ridning.

Började dagen med ett yogapass och får erkänna att jag var lätt mosig när jag åkte dit. Fortfarande trött och lite flummig efter nattens sömn, men som tur var så blev jag piggare när jag väl hade kommit igång. Har funderat på hur jag skall lösa det här med egen träning och kom fram till att ett årskort som dras med autogiro varje månad nog kan hjälpa till att få igång mig. Nu blir jag piskad att komma iväg minst två gånger varje vecka – och det är målsättningen.

Efter yogan så var det dags att åka till stallet för att hjälpa till att riva taggtrådsstängsel vid de blivande hagarna. Det har tidigare gått kor i hagen och nu skall hagen användas till hästar och då måste taggtråden bort. Vi var ett gott gäng som fixade det på endast ett par timmar och avslutningsvis så bjöds det på pastasallad och chokladmuffins. Trevligt!

När all taggtråd var borta, stolpar inpackade i ladan och maten uppäten så var det dags att ta itu med dagens stallsysslor. Något mör i kroppen… När jag var klar för ridning så började det regna och manegen var ett självklart val. Joggade mest och ställde inga större krav i och med att Mackan blev behandlad på Husaby samt att han hade vilat i några dagar. Försökte göra skänkelvikningar på antingen diagonalen, långsidor eller andra ställen, men hela tiden kom det någon i vägen. Jobbigt, men det är väl bara att vänja sig. Jag får se det som framridningsträning… 

Trött som bara den anlände jag till färdig middag och ett glas vin – tur att jag har en så matlagningsintresserad make 😀

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: