Backträning.

Skrittade ut en sväng för att känna om Mackan var öm i hovarna så här dagen efter skoning. Det vanliga är ju att han blir varm och öm, vilket kan sitta i i flera dagar. I dag var han inte varm och han var inte heller öm. Skönt! Red bort mot golfbanan och klättrade upp för den låååånga grusvägen, vände längst upp och skrittade ner igen. När jag var nästan ända nere så mötte jag en farbror som var ute och cyklade på samma väg, och för att inte riskera att möta honom så frågade jag om han skulle hela vägen upp och vända. Han hade ingen aning om att vägen tog slut och tackade för informationen, vände och cyklade vidare på en annan väg. När han cyklade iväg så råkade han slira lite i gruset och Mackan blev alldeles tossig av det. Jösses! Efter det så taktade han, gick krabbgång och krumbuktade sig rent allmänt. ”Ja, ja… nu skall du få” tänkte jag, vände och galopperade hela vägen upp. Efter det så var han riktigt lugn och fin (bortsett från tokhopp över ett litet vattendrag). Det var nog skönt för honom att få utlopp för lite energi.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: