Kiropraktor för mig och nya skor till Mackan.

Första lediga dagen på påsklovet och inbokad tid hos kiropraktorn 8.00 – smart. Fast å andra sidan så var det ju för att få rätsida på mitt bäcken och då i förlängningen också för Mackans skull, så det kändes ändå bra. Jag satt fast rätt ordentligt i bäckenet och Magnus fick jobba en del för att få loss det. Han drog i både ben och tår, knixade och fixade innan han var nöjd. Skönt! Eller ja… det är ju inte skönt när han håller på, men efteråt är känslan riktigt bra. På min fråga om jag kunde gå på yoga senare på dagen så var svaret ”klart du kan, men det minskar effekten av behandlingen.” OK, det var bara att hoppa över yogan.

På eftermiddagen kom Kjell och skodde om Mackan och han tyckte att Mackans hovar hade förbättras en del och att det var lättare att slå i sömmen. Härligt! Då har det kanske gjort nytta att spraya nederkanterna med Vircon och dessutom olja in hovarna med stärkande olja. Fortsätter ett tag till och ser om det kan bli ännu bättre, för målsättningen är ju att kanterna längst ner på hovarna skall vara hela och inte fransa och flika sig. Något av det sista Kjell sa innan han lämnade stallet var att ytterligare en positiv sak var att det inte blödde i dag… Sant. 🙂 Inte heller verkade Mackan bli särskilt öm i hovarna efter skoningen, så vi gick in i kohagen så att han fick äta lite gräs.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: