Repetition av gårdagens övningar.

Fick sällskap av dottern Amanda till stallet i dag, och det är inte ofta det händer nu för tiden. Riktigt mysigt! Eftersom vi inte har några speglar ännu så red jag ute och placerade Amanda vid kvartslinjen för att hålla koll på om jag lyckades rida Mackan rak i alla gångarter. Det gick väl sådär… Efter en stund kom Amie ut med sin häst och typiskt nog så fick jag lite prestationsångest och funderade på om hon tyckte att jag lyckades med läxan eller ej. Faktum är att hon säkert hade fullt upp med sin egen ridning och absolut inte hade koll på mig. Precis som vanligt så går det mycket bättre på träningen när jag får hjälp, och inte alls lika bra när jag skall träna själv. Misstänker att jag inte är lika sträng mot mig själv och godkänner/ger upp lite väl snabbt istället för att vara ihärdig. Egentligen borde jag väl träna minst en gång i veckan – men plånboken är tunn nog som det är. Någon dag kanske jag vinner på Triss 😉

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: