Kiropraktor Magnus på besök.

Sköna fredag! Konstaterade på vägen till jobbet att även om det är riktigt roligt att jobba så är det ännu roligare att vara ledig. Tur att det är så många klämdagar framöver och dessutom snart sommarlov. 

Svängde förbi stallet i morse igen, inte för att kolla Mackan utan för att lämna behandlingsprotokollet från Husaby, och konstaterade då att det är så himla mysigt att komma in på morgonen och höra hästarnas välkomnande – det kan jag verkligen sakna från åren då vi hade gård och hästarna hemma.

På eftermiddagen var det dags för Mackan att träffa kiropraktor Magnus igen och det var ju tur i och med att Mackan har varit lite annorlunda de senaste dagarna. Magnus konstaterade att det fanns en del att justera och hans kommentar var ”han är ju inte direkt Sparven från Minsk”. (Olga Korbut, kallad Sparven från Minsk, var en av 1900-talets främsta gymnaster. Hon deltog i OS i München år 1972 och vann tre guldmedaljer och tog sin fjärde i Montréal år 1976.) Nej, det kan man ju inte anklaga honom för att vara… Ända sedan han var liten så har han varit rätt så klantig: sprungit in i träd, rusat omkull med sträckningar som följd mm. Hur som helst så gjorde Magnus det han kunde och nu skall Mackan ta det lugnt i några dagar och efter helgen kan jag sitta upp igen, skritta och känna av hur han känns. Förhoppningsvis så är han helt symptomfri och fungerar som vanligt. Jag har beställt ytterligare tid för laserbehandling och Magnus får lägga upp en serie med behandlingar för att ev stävja en begynnande inflammation. Jag har också bett Magnus att fixa en ny tid för behandling så att vi motar Olle i grind och gör vad vi kan för att underlätta för Mackan. Jag fick tips om hur jag kan göra med bakbenen för att öka rörligheten: stå med böjda ben, lyfta Mackans bakben ungefär som man gör på ett böjprov, cirkulera hoven/benet. Tänker att det kan göra underverk även för min bakdel. 😉

Magnus kunde inte känna något i nacken som var akut eller som kunde ha orsakat Mackans märkliga beteende och det tolkar jag som att det ändå känns hoppfullt. Efter behandlingen, när jag gick med Mackan i paddocken, så krumbuktade sig Mackan och var riktigt pigg. Härligt! Det var annat än härom dagen.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: