Besök hos dottern, Spanska Ridskolan och yoga.

Efter fredagen behandling av kiropraktor Magnus så fick Mackan vila lite fler dagar än vad han kanske behövde, men hellre lite fler än för få. På lördagen åkte jag till Malmö för att hälsa på äldsta dotterna Martina och hennes sambo Stefan och på kvällen var jag och Martina på Spanska Ridskolan. Efter föreställningen åkte vi tillbaka till Martinas lägenhet och då hade Stefan maten på G. Det blev en sen middag, men väldigt mysig! 

Dagen efter så var vi en sväng på Plantagen för att fixa blommor och krukor till deras uteplats, och därefter så lämnade jag och Stefan av Martina på sjukhuset i Malmö eftersom hon började sitt arbetspass 12.30. I och med det så var jag hemma tidigare än planerat och hann ta en sväng förbi Mackan på eftermiddagen. Brydde mig inte om att rida, men han fick beta gräs en stund.

På måndagen hade jag kunnat rida, men jag valde att ge Mackan en vilodag till medan jag själv gick på ett yogapass. Det var ett riktigt ansträngade pass och jag tror faktiskt att yogan kan göra god nytta för min ridning – kanske inte rent tekniskt, men i alla fall om man ser till styrka och smidighet.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: