Vill inte fatta höger galopp…

Nu har det gått ett antal dagar efter förra veckans dipp och Mackans kiropraktorbehandling och det var dags att sitta upp för att kännas hur han kändes. Red i paddocken, som var stenhård, så det blev ett kortare pass bara för att stämma av. 

Skrittade fram rätt länge och övergick till att trava och rida lätt en stund. Inga konstigheter. Fattade vänster galopp och rullade på lite i lätt sits, bytte varv och skulle fatta höger galopp men det ville inte Mackan. Testade ett antal gånger och var övertydlig i mina hjälper och till slut fattade han rätt galopp, men den kändes inte alls bra. Är det sträckningen i vänster triceps som spökar? Eller var det på grund av något annat? Ingen aning, men jag red i max 30 minuter och gick in och stretchade Mackan ordentligt istället för att rida vidare. I morgon är det dags för en laserbehandling och då uteblir ridningen, så det fick bli lite light i dag.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s