Laserbehandling

Valborgsmässoafton. Vart tog allt festande vägen? Förr, när jag var ung, då var det alltid Göteborg och Cortegen som gällde. Så är det inte nu. Nu är det precis som en vanlig dag, inget märkvärdigt alls. Jag tror att det behövs lite mer glitter och glamour i vardagen för min del. Annars blir ju de flesta dagarna lika – och det är ju inte så kul. Tyvärr är jag väl typen som tänker en massa och planerar, men när det väl kommer till kritan så händer det ingenting… Undrar om det går att göra något åt det? Eller om man är som man är? Hur många gånger har jag inte tänkt att jag skall fixa med en ”after ride” utan att det har blivit av? Minst 10 gånger! 

Trots att det var afton så hade Mackan en laserbehandling inbokad – det finns tydligen fler som inte firar så värst mycket. 😉 Efter behandlingen så gick jag en stund med Mackan i paddocken och så fick han äta gräs en stund innan det var dags att ställa honom i boxen igen. Har bokat in en ny tid för helkroppsbehandling samt laser om 14 dagar. Pengarna rinner mellan fingrarna i en strid ström…

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: