Programridning för Britt Hammar.

Söndag och programridning. Nu var det över ett år sedan som jag red program och det var med skräckblandad förtjusning som jag åkte till Frillesås för att rida för Britt Hammar. Britt i sig är ju väldigt positiv, så det såg jag fram emot. Det jag var orolig för var att få hjärnsläpp och inte komma ihåg programmet, vilket i och för sig inte hade varit någon katastrof heller. Så jag vet egentligen inte varför jag var lite nervös.

Jag var helt övertygad om att jag skulle rida 10.15 och planerade min framridning utefter det, men efter en stund på framridningen konstaterade vi att vi var två som hade samma tid. Typiskt! Jag dubbelkollade mitt mail och såg då att det var jag som hade tagit fel på tiden. JAG! Ja, ja… det var bara att hoppa av hästen för en stund och köra lite kortare framridning inför min nya tid.

Mackan kändes riktig fin när jag red fram i manegen och när jag tittade i speglarna så såg jag att han rör sig betydligt bättre nu än före alla behandlingar i halsen – både fram- och bakben är mer aktiva. Kul!

Jag fick startsignal och började rida mitt program. Inridningen var rak och fin, halten var också bra, traven på diagonalen kändes också riktigt bra, men när jag gick in i skänkelvikningen så utbrast Britt: ”Är det inte MsvC:1 du rider?” ….”Eeehhh, nej. Där är jag inte ännu…” blev mitt svar. Britt fick rota i sin väska och hittade som tur var ett protokoll för LA:3, så jag fick börja om. OK, bara att göra om. Tyvärr blev inledningen den här gången inte lika bra som den tidigare (fick bara 5 på inridningen), och jag var i det läget tacksam över att det bara var en träning och inte tävling. Resten av programmet flöt på rätt bra med undantag för ena skänkelvikningen där Mackan la huvudet på sned och när jag skulle vända halvt igenom i samlad galopp då det blev travinslag. För övrigt var det mest i skalan 7-8 poäng per moment. Amie stod på läktaren och tittade samtidigt som hon filmade (på eget initiativ). Helt super att hon är med på träning och tävling och kan stötta vidare på träning och tävling! 

Efteråt sa Amie att Britt (för en gångs skull) var ganska nära verkligheten och att hon inte alls var så snäll som hon brukar. Tack för det! Jag vill gärna ha så ”verkliga” poäng som möjligt så att det inte blir en chock när jag kommer ut på tävling. Kommentarerna från Britt var: Ga bra gångarter (7), ga bra påskjut från bakbenen (7), rör sig i ga bra balans men ibland orolig i form (6). Snygg sits, ga bra förberedda rörelser (7). Du red noggranna vägar och hade rätt tempo (7,5).

Nu tränar vi vidare och hoppas nå oanade höjder! 😉

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: