Tillbaka till ridning!

Vid gårdagens uteritt så kom jag på att jag nog behövde en drillning i ridningens ädla konst – helst i morgon, dagen före programridningen. Jag hade sådan tur att Amie hade tid! Nu var det ju nästan 1,5 vecka sedan som jag red sist och på något vis så tappar jag ridningen då, så det var välbehövligt med en träning nu. 

Skrittade fram ordentligt och hann trava, galoppera och skritta lite till innan Amie kom ner till manegen. Jag fick tänka på att hitta takt och tempo, ”rida bogarna” för att han skulle spåra. Amie konstaterade att jag lätt blir fast/hängande i vänsterhanden, vilket jag tror kan bero på att Mackan lägger tungan där och är då stenhård i munnen. Jag har tidigare lättat mycket oftare i vänsterhanden och erbjudit stöd i höger och får nog börja med det igen… För övrigt kändes det bra – även om Mackan rör sig mycket mer i kroppen nu och att det känns som om jag inte kan sitta still, men Amie säger att det inte syns. Tack för det. Märkligt vad snabbt jag kan hitta tillbaka, bara jag får lite hjälp på traven.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 80

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: