Kondition, övergångar och skänkelvikningar.

I dag blev det lite samma upplägg som jag hade i går i och med att jag behöver ”sätta” det som jag har tränat på tidigare. I och med att underlaget i manegen är lite djupare och tyngre just nu så blir det automatiskt mer styrke- och konditionskrävande än underlaget i paddocken. Arbetade rätt mycket i galopp och red 8:an så att en båge blev förvänd galopp. Inga som helst problem för Mackan att hålla galoppen med bibehållen takt. Bra! Övergångar och tempoväxlingar fungerar rätt bra, men jag behöver träna mer på att ta tillbaka Mackan i galoppen eftersom det relativt ofta blir att han bryter av till trav när jag skall samla upp galoppen.

För att sikta framåt mot tävlingen 6/6 så red jag en del skänkelvikningar och försökte då tänka på vad Britt Hammar tipsade mig om (samtidigt som jag var extra noga med att INTE fastna i innerhanden). Märkte rätt snabbt att Mackan höll huvudet rakare när jag lättade i innerhanden, så nu skall jag bara automatisera detta… vilket lär ta både tid och träning. Träna, träna, träna…

Kände mig rätt nöjd i dag eftersom jag red ordentligt även fast jag skulle bli riktigt sen hem på grund av en lång arbetsdag. Ett steg i rätt riktning! En vacker dag frågar väl familjen ”vem är du?” i och med att de ser mig så sällan.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: