Problem med kroppen.

I dag blev det bara skritt i 30 minuter på grund av att jag får så jäkla ont i mitt bäcken och kringliggande muskler. Fattar inte att inte yoga och stretchövningar inte ger mer resultat än vad de gör. Vid varje tillfälle som jag sätter mig i sadeln så börjar jag med att stretcha musklerna (adductor magnus, adductor brevis och adductor longus) i 1-2 minuter genom att luta mig bakåt i sadeln. Då har jag dessutom stretchat insidan låren och höftböjaren på stallgången före det att jag gått ut ur stallet med hästen. TROTS det här så kändes det i dag som om någon stack en kniv rakt in i varje skinka vid varje steg som Mackan tog, vilket innebar att jag inte alls kunde följa med i hans rörelser. Till slut så gav jag upp och gick in i stallet för att stretcha hästen i stället. Trist! Jag skall väl inte behöva ta värktabletter före varje ridpass?? (Men det gör jag ofta…)

När jag kom hem så googlade jag mitt problem och hittade några tips på andra stretchövningar, så nu får jag se om det räcker med att stretcha ovanstående muskler 1-2 gånger om dagen för att det skall bli bättre. Ofta läser jag om att ryttare har problem med just höftböjarna, men är det vanligt att man har så här ont? Ibland funderar jag på om det är ålderskrämpor, men det hoppas jag verkligen inte att det är eftersom jag då lär få dras med dem så länge som jag är en aktiv ryttare. Tröttsamt är det i alla fall…

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s