Konditionsträning i galoppbacken.

För att inte fastna på ridbanan så red jag ut i dag och som vanligt blev det rundan bort till golfbanan, upp genom skogen, nerför galoppbacken, galopp upp för backen, skritt nerför, galopp uppför, skritt nerför och skritt hem. Egentligen hade jag planerat mer trav och galopp, men i och med att vissa motionärer envisas med att promenera på samma väg trots att motionsspåret går fem meter vid sidan av så hade jag bromsklossar framför mig en längre sträcka. Jag ägnade tiden bakom dem åt att träna energiska övergångar skritt-trav-skritt och ibland tittade motionärerna lite nervöst bakom sig och undrade nog när jag skulle rida över dem. Hur svårt hade det varit för dem att gå på motionsspåret istället?? Om vi nu inte får rida i motionsspåret så borde de väl inte heller få gå på de vägar där vi faktiskt har en möjlighet att rida? I alla fall inte när slingorna går precis intill varandra… Och om de måste gå där så kan de väl gå åt sidan när man kommer till häst?

Hur som helst så var det en mysig uteritt och jag hoppas verkligen att de snart tar bort allt makadam som ligger på övriga ridvägar runt Gåsevadholm eftersom utbudet av ridmöjligheter ökar rejält då.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: