Slappis!!

Fy sjutton vad slapp jag har varit med att skriva här på Hippson det senaste! Misstänker att det har att göra med att det är lite mycket just nu och att tiden är knapp för allt som skall göras. Hur som helst så håller jag igång Mackan så gott det går mellan kiropraktorbehandlingar och annat. Jag tränar relativt regelbundet och försöker rida ut då och då för att göra livet lite roligare för honom – och det blir det då. Sist vi var ute och red så blev det en riktig tokgalopp tillsammans med två andra och vi trodde inte att vi skulle få stopp på hästarna där vägen tog slut, men som tur var så lyckades vi och slapp försvinna in bland rotvältor och granbarr i skogen. Det var nog rätt skönt för hästarna att få sträcka ut ordentligt (bitvis i rejäl uppförsbacke) och jag kände mig lite eländig som tog rejäla förhållningar titt som tätt för att Mackan inte skulle springa tills han stupade – tyvärr blev det mest att jag drog honom i munnen utan något som helst resultat…

Jag har tävling om en vecka och hoppas hinna träna 1-2 gånger till innan dess. Hoppas bara att Mackan håller sig fräsch så att vi kan komma iväg. Nu är det över ett år sedan som vi gjorde vår senaste start och det känns verkligen som en hel evighet samtidigt som tiden har gått rätt fort. Märkligt. Nu för tiden får Mackan inte gå ute i hagen utan sitt flugtäcke eftersom jag misstänker att han kan flänga till med huvudet för att få bort insekter från sidorna och då kanske inte nackkotorna hänger med, vilket i sin tur kan medföra att nerverna kommer i kläm (igen). 

Nu skall jag försöka bli flitigare med att skriva, för det vore synd att få avbrott i dryga sex års riddagbok…

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: