Ingen ordning och reda alls den här veckan.

Den här veckan är det skolavslutningsvecka, så snart är sommarlovet här. Härligt! 

Veckan inleddes med en vilodag för Mackan eftersom jag var hos sjukgymnasten för att få hjälp med både hälar och ljumskar. Man konstaterade snabbt att jag har Plantar fachsit (hälsporre) och för att råda bot på det så fanns det olika alternativ och jag valde det snabbaste men också mest smärtsamma: stötvågor med efterförljande tejpning. Jäklar vad det gjorde ont! Fattar inte att hästarna står stilla och nästan njuter av en sådan behandling. Förutom stötvågorna så fick jag tips om hur jag skulle träna mina adductorer för att få dem smidiga och i trim. Optimalt är att stretcha var 3:e timma, vilket kan vara svårt att hinna med alla dagar. Vänsterhälen känns redan mycket bättre och jag hoppas att jag kan bli av med det här relativt fort. Det behövs nog 3-4 behandlingar till… Hemska tanke! Redan på måndag är det dags igen.

Jag red i paddocken tisdags och onsdags, men tog det lite lugnt. Torsdagen ägnas helt och hållet till arbetet samt skolavslutning. Jobbar från 8-20 och låter maken fixa stallet. När den här veckan är över så räknar jag med vanligt ridupplägg igen.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: