Äckliga örter och annat bra?

Lyckades pussla ihop förra veckan rätt bra, men det innebar att jag inte kunde rida så ofta som jag brukar. Vet inte om det är det som har påverkat Mackan (eller om det är värmen/eksemen) eftersom han var ovanligt loj och seg. Det brukar vara så att han ”glömmer” mycket om han har fått vila lite extra, vilket innebär att jag får fräscha upp hans minne första ridpasset efter vilan, men i dag hjälpte inte riktigt det. Jag hade problem med att få aktivitet i bakbenen, gången var inte alls som den kan vara, tungan var mer aktiv än vanligt och han upplevdes som riktigt framtung. Det var inte alls roligt att rida i dag. Vid ett par tillfällen provade jag att ställa på honom lite mer, men det var inte mycket reaktion då heller. Efter 60 minuter så gav jag upp, men då hade jag fått lite galopp som ändå kändes rätt ok. 

Mackan får fortsatt laser på mulen för sina eksem – initialt dag 1-3 och därefter blir det tre behandlingar i veckan. Han får nu också örter som stimulerar levern eftersom jag misstänker att han kan ha ätit något opassande. (Mackan tycker att örterna smakar riktigt äckligt!) Köpte en flughuva med UV-skydd men den var för liten och tryckte på ögonen, så nu har jag beställt en med en ställning som gör att ögonen inte påverkas. 

Alltid är det något…

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: