Distriktsveterinärerna hos Mackan.

I dag var det dags för distriktarna att komma och titta på Mackan. De var två stycken som slog sina kloka huvuden ihop, tittade och kände, skrapade och tryckte. Mackan stod som ett ljus hela tiden, men när de skulle undersöka ögonen ordentligt så fick han först lite sedering för att stå still så att det gick att titta honom djupt in i ögonen. Jag blev inte så mycket klokare av deras besök direkt, men de tog blodprover och hudprover som skickas iväg för analys, och jag hoppas att det kan ge en hint om vad det handlar om. Möjligtvis kan det vara så att levern är påverkad och att det är fotosensibilitet vi har att göra med, men det kan också vara något annat. Det är inte heller säkert att eksemet på nosryggen/mulen hänger ihop med ögonen – det kan vara helt olika saker. Nu väntar jag på provsvaren, men tills dess kommer jag fortsätta att ge honom leverrensande örter för säkerhets skull.

Mackan fick vila i dag och jag åkte på möte med Onsala ryttarförenings dressyrsektion där det var god fika och mycket planering för sommaren och hösten – framför allt hösten. 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: