Skritt mestadels i skuggan.

Märkligt. I vanliga fall är jag jätteglad och uppåt när solen skiner från en klarblå himmel, men nu när Mackan har sina soleksem/hudutslag på huvudet så önskar jag nästan att det skall vara mulet… Just nu är det så att han får gå ut om det är mulet och vara kvar inne om det är soligt. Stackars lilla häst. Har pratat med distriktsveterinärerna om eksemen och de skall komma och titta på honom i morgon. Hoppas att de kan hjälpa honom på något vis så att han slipper gå med de illröda, flagande eksemen på nosryggen och mulen samt de hårlösa partierna runt ögonen.

I dag valde jag att rida ut eftersom det gick att gå rätt mycket i skuggan då solen stod lågt på himlen. Satte tillbaka nosgrimman på tränset och satte på mulskyddet på nosgrimman för att skydda eksemen. Utslagen runt ögonen är tyvärr lite svårare att skydda, så det fick vara som det var med dem. Skrittade (som vanligt) uppför galoppbacken, och oj vad det är jobbigt för lilla hästen, genom skogen och ner till Forsslingan för att fortsätta utmed golfbanan och tillbaka till stallet. Rätt mysig liten runda, men jag önskar att den vore längre. Det går ju i och för sig att rida den två varv, men det hann jag inte i dag.

Fortsätter ge Mackan örttinkturen för levern och han tycker att det smakar lika äckligt varje gång, men han vänjer väl sig.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: