Ytterligare en vecka utan struktur.

Jag hade ambitionen att komma igång som vanligt med ridningen den här veckan, men ack vad jag bedrog mig. Inte en enda dag med genomtänkt ridning… Får skylla på att jag har haft veterinärerna på besök, varit på möte med ridklubben och att det dessutom har varit midsommar. 

Dagen efter veterinärbesöket så red jag ett lättare pass i manegen, dagen efter det skrittade jag 25 minuter i paddocken, dagen efter det var det midsommarafton och i dag, midsommardagen, red jag ca 60 minuter i paddocken. Det var nytt underlag och Mackan kändes riktigt fin! Undrar om det var för att jag inte hade några som helst förväntningar på dagens ridpass i och med att jag inte har ridit ”på riktigt” dagarna innan. Red med mitt Pessoa Magic, vilket jag inte har ridit med på evigheter. Lite ovant i början men jag fick snabbt upp känslan och då var det riktigt trevligt att rida på. 

För egen del har jag börjat äta magnesium (i hög dos) för att se om det kan påverka mina muskler och senor på insidan låren. Började i torsdags och tycker redan nu att jag märker en liten skillnad. Musklerna släpper lättare när jag stretchar och i dag när jag satte mig i sadeln så kändes det riktigt bra redan från början. Hoppas att det blir ännu bättre! 

Håller som bäst på att leta cavalettistöd – antingen att köpa eller att bygga. Jag har en beskrivning på hur man kan göra om man har markrör, men har samtidigt ingen lust att köpa markrör för 1000 kr. Det  bästa hade varit om vi i stallet kunde lägga ihop pengar och köpa stöd/material – jag för höra med de andra. 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: