Fick sitta på läktaren…

I dag var det kurs med Karin Öljemark på Ligården och eftersom jag arbetar på Sommarskolan i år igen så hade jag ingen möjlighet att var med på kursen. Trist! Jag fick istället sitta på läktaren och titta på de som red för Karin och som dessutom har ytterligare två dagar att se fram emot. Tre dagar med mental träning OCH ridning. Fräckt! Önskar att jag hade kunnat få vara med i år, men förhoppningsvis så kommer det fler tillfällen. För 1,5 år sedan så gick jag en kurs i mental träning för Karin och passade dessutom på att träna för henne när hon ändå var nere i Kungsbacka, och det var riktigt givande.

När jag hade sett de andra ekipagen rida för Karin så åkte jag till stallet för att rida min egen ögonsten, Machiavelli EC. Solen sken i kväll också och jag red därför i manegen för att skona hans sönderbrända mule. Underlaget var bra och Mackan kändes lika fin som i går. Härligt! Redan innan ridpasset hade jag tänkt ut vad jag skulle arbeta med i dag, och det var att kunna skritta rakt  i samlad skritt (förberedelse för skrittpiruetterna), volterna (ställa Mackan utåt i högervarvet och ställa inåt och forma i vänstervarvet) samt skänkelvikningar med efterföljande direktvänding. Jag höll planen och använde mig mycket av speglarna. Mackan gick riktigt bra och glädjande nog gjorde det inte alls ont i mina muskler på insidan låren. Hurra!! Inte heller var det skumpigt i traven, inte ens när jag ökade traven på diagonalerna, och det tar jag som ett tecken på att han var ordentligt igång med motorn bak. I morgon är det träning för Ammie och det ser jag fram emot!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: