Nu är vi på gång igen (hoppas jag).

Efter nackspärr, tappsko och värmebölja så hoppas jag att Mackan och jag är på gång igen. Jag har ridit lite omväxlande de senaste 14 dagarna men det är först i dag som jag har tränat för tränare. Tidigare så har det varit uteridning varvat med ridhus och paddock utan större krav på vare sig samling eller rörelser, vilket kanske straffar sig lite nu. Tänker samtidigt att det inte har skadat med ett uppehåll i och med att han har haft sin nackspärr för ett litet tag sedan. Nu känns han som vanligt igen och jag hoppas verkligen att det kan rulla på med träningar och tävlingar fram över.

I dag tränade jag för Amme igen och jag ville gå tillbaka till där vi började – att aktivera bakbenen ordentligt igen, för det tycker jag att jag har tappat bort under veckorna som har gått. Jag fick börja att korta stegen ordentligt i skritten och aktivera honom (smacka mm) tills dess att han själv började trava och då fick jag låta honom trava på. Vilken skillnad det blir! Jag fick också trava på en liten fyrkant och vända för ytterskänkel och yttertygel och när det funkade så fick jag fatta galopp i själva vändningen för att få med bakbenen ordentligt. Även där blev det mycket bättre kvalitet på galoppen. I dag hade jag lite problem med att få Mackan rak på långsidorna och fick arbeta med det en del. Tänk att det skall vara så svårt att bara rida rakt…

På torsdag är det clear round på Kungsbacka ridklubb och jag skall dit och rida LA:4, så i morgon blir det genrep.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 75

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: