Så roligt!

Ibland är det bara så roligt att rida! I dag var en sådan dag. De senaste dagarna har jag fokuserat på att ha ett friskare tempo och att göra tempoväxlingar och övergångar med bibehållen aktivitet, och det har väl gått så där. I dag föll allt på plats! Det tog inte lång stund förrän Mackan var med på noterna och jobbade på bra med bakbenen, vilket också resulterade att han var väldigt lugn i munnen och jag fick ett jämnt och lätt stöd i handen. Härligt! I dag blev det både skolor och annat i och med att han kändes så fin. 

För egen del så koncentrerade jag mig på att rida mer med magen i dag och det fungerade riktigt bra. Jag försöker oftast också tänka på de olika delarna (huvud, händer, skuldror mm) som Birthe Vogelius talade om i sin föreläsning, men det är banne mig inte lätt att komma ihåg allt när man väl sitter på hästen. Det blir lite lösryckta insatser här och där, men någon gång bör väl även de bitarna falla på plats. 🙂

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: