Brall på lina!

Planen i dag var att rida ut men i och med att det körde timmerbilar i skytteltrafik på ridvägen så valde jag att lina Mackan i paddocken istället. Han har haft otrolig överskottsenergi den senaste tiden, vilket är helt förståeligt. Promenerade med honom i 15 minuter innan jag vågade släppa honom på volten och det var nog tur det. Jösses vad han brallade innan han slappnade av och började trava ordentligt. Varför kan han inte röra sig så när jag sitter på?!? Riktigt fin häst! När jag bytte varv så ville han först inte gå fram alls utan brallade på stället och bytte varv, så jag fick leda ut honom på det nya varvet några gånger innan han accepterade att han skulle gå framåt. Märkligt. En stund trodde jag att det var något som gjorde att han inte ville gå i höger varv, men när jag såg att han kunde röra sig utan problem i det nya varvet så släppte jag den tanken. Inklusive skritten så blev det 30 minuters arbete i dag och det fick räcka så här i igångsättningstider.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: