Svårighet nr 1: knyta fast repgrimman på rätt sätt…

För att inte glömma vad Jörgen visade i går kväll så repeterade jag genom att läsa igenom alla övningar igen och i dag var det dags för mig att testa på egen hand. De olika övningarna var ju så självklara när Jörgen gjorde dem, men i dag hade jag frågan ”hur var det han gjorde?” i huvudet. Bara att testa sig fram. Första svårigheten var att knyta repgrimman på rätt sätt och med hjälp från ett foto så lyckades jag till slut och med repgrimma och långt rep/grimskaft gick jag ner till manegen för att träna på egen hand.

Vi tog oss igenom alla sju lekarna på ett överraskande bra sätt och när jag tittade på klockan så hade det gått 45 minuter! Vart tog tiden vägen? Den enda övningen som jag hade lite svårt med var den där hästen skall gå undan för tryck… Jag fick trycka rejält för att Mackan skulle flytta på sig, men jag tänker att det får förfinas över tid. Målsättningen är att han skall flytta på sig bara genom att jag tittar på honom, men jag är nöjd om jag kan få honom att gå undan för ett väldigt lätt tryck av handen. 

När jag hade arbetat färdigt och skulle plocka upp efter Mackan i manegen så gick han bakom mig, ca 1,5 meter, och han gick INTE på mig. Så himla bra! När jag gick tillbaka till stallet så fick jag stanna ett par gånger och varje gång jag stannade så stannade han snällt bakom. Yes! Något snappade han i alla fall. 😉

Nu återstår det att hitta en bra balans mellan det här arbetet och min vanliga ridning, men rent spontant så känner jag att det här var så himla kul så risken är att jag lägger mer fokus på det här initialt. Enligt Jörgen så lär jag ha god nytta av det här arbetet även i min ”vanliga” ridning. Hoppas på det.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: