Träning för Jörgen Schwarz

Fick ett infall och satte upp mig på ev återbud på träningen för Jörgen Schwarz och fick direkt svar på att jag fick en plats. Kul! Jag har sedan en tid tillbaka upplevt att Mackan försöker testa mig ungefär som tonåringar testar sina gränser och jag vill gärna göra något åt det, så nu när Jörgen skulle komma till stallet så var det en ypperlig chans för mig att klargöra rangordningen.

Jörgen visade ”De sju lekarna” med Mackan och Mackan fattade rätt snabbt vad det var Jörgen ville säga. Så kul att se! Det var bara Jörgen som arbetade Mackan i dag, och jag tänker att det var för att göra de olika lekarna rätt från början, så att Mackan skulle få tydliga signaler om vad som förväntas av honom. Allt som Jörgen sa verkade så logiskt och jag ser fram emot att fortsättaajobba med Mackan från marken. Mitt mål är att Mackan skall se mig som den självklara ledaren och respektera mitt friutrymme och att han skall gå på transporten utan att jag skall behöva ta en diskussion med honom. Det fräckaste vore om jag kan ”sända” på honom utan att ens hålla i honom. Nu jäklar! Jag har suttit och tittat på olika klipp på YouTube och det är riktigt fräckt att se vad man kan åstadkomma. 😀

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: